El PP i Vox obrin la ronda de consultes a les Corts prèvia al ple d’investidura

Les dues formacions avancen que no donaran suport a Puig i que faran una oposició "dura".

VÍDEO | El PP i Vox obrin la ronda de consultes a les Corts prèvia al ple d’investidura

El president de les Corts,  Enric Morera,  inicia aquest divendres amb la síndica de Vox, Ana Vega, la ronda de contactes amb els portaveus parlamentaris prèvia a la convocatòria del ple d’investidura, tal com marca el reglament de la cambra. 

La primera de les cites s'ha produït a les 10:30 hores. La síndica de Vox Ana Vega ha acudit a la reunió acompanyada del diputat per Alacant Miguel Pascual. 

Vox i PP faran "una oposició dura"

En declaracions als mitjans, la síndica de Vox ha dit que la visita d'aquest divendres és de cortesia parlamentària perquè, en cap cas, donaran suport a la investidura de Ximo Puig.

Vega ha afegit que han sol·licitat que, si la presa de possessió té lloc el diumenge 16 de juny, reclamaran “contenció en la despesa i no un malbaratament de diners públics”. Al respecte ha incidit que, si bé Unides Podem-Esquerra Unida comparteix la mateixa opinió, la formació morada reclama un augment de conselleries “per a poder donar-los el gust de tindre la seua quota de poder”. 

Posteriorment,  ha sigut el torn de la síndica del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que ha confirmat als mitjans que no donarà suport a una investidura del candidat socialista, Ximo Puig. La dirigent dels populars ha criticat “l’espectacle” que s’està donant amb les negociacions i ha dit que està “preocupada” per l’acord que eixirà “amb l’entrada de l’extrema esquerra de Podem”. 

“Sembla increïble que tot s’estiga centrant-se en les exigències de vicepresidències i conselleries, i ningú s’ocupe dels problemes dels valencians”, ha dit.

Bonig ha avançat que el PP farà una oposició “dura” en qüestions com educació, serveis socials, sanitat i ocupació però que “estendrà la mà” en qüestions fonamentals com el finançament. 

Dilluns serà el torn de la resta de grups

La trobada amb Ciutadans s'ha suspés per motius d'agenda i es trasllada a dilluns.

Eixe dia les entrevistes continuaran també amb Unides Podem a les 10:30 hores; Compromís, a les 11:30 hores, i es tancarà la segona jornada de consultes amb el Grup Socialista, l'únic que ha presentat candidat a la presidència de la Generalitat, a les 12:30 hores.

Com marca el reglament de les Corts, una vegada escoltada la junta de síndics i feta la ronda de consultes amb tots els grups, el president de les Corts serà qui fixarà la data del debat d’investidura, que no podrà ser després del dia 12 de juny.

També et pot interessar

stats