PP i Vox aproven a la Diputació de València una moció per a donar suport als bous al carrer

Defenen que són un senyal d'identitat del poble valencià, amb gran implantació i acceptació popular

Ple de la Diputació de València
Ple de la Diputació de València / Raquel Abulaila / Europa Press

El ple de la Diputació de València ha tirat avant una moció de suport als bous al carrer presentada per Vox, en la qual s'insta la corporació a “donar suport” a la celebració d'aquests festejos en “totes les seues modalitats”, així com a col·laborar amb els ajuntaments per a “fer valdre aquesta tradició” en els seus respectius municipis. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de PP i Vox i l'abstenció d’Ens Uneix, i els vots en contra del PSPV i Compromís. El vot de qualitat del president de la Diputació, Vicent Mompó, ha decidit la votació.

Sergio Pastor, diputat de Vox, ha defés que són “un dels esdeveniments festius amb més arrelament i caràcter tradicional del poble valencià” i, a més, “fomenten l'activitat econòmica de la nostra província, multipliquen per huit els beneficis per cada euro invertit i creen més de 3.100 llocs de treball”. Pastor ha afirmat que la festa taurina genera “un gran valor ecològic al nostre territori”.

Per part seua, la vicepresidenta segona de la Diputació, Reme Mazzolari, ha destacat que són “un senyal d'identitat del poble valencià, amb gran implantació i acceptació popular”.

Per contra, el portaveu del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, ha justificat la negativa del seu grup a donar suport a la moció: “Encara que nosaltres defenem l'arrelament i la tradició d'aquests festejos, no farem el joc a l'extrema dreta ni els blanquejarem”.

També et pot interessar

stats