El PP votarà a favor del decret anticrisi si arreplega les seues mesures econòmiques

També demana al govern espanyol que tramite el text com a projecte de llei i no com a decret

Juan Bravo, en una imatge recent
Juan Bravo, en una imatge recent / Joaquin Corchero (Europa Press)
27 d'abril 2022 - 18:50

El subsecretari d'Economia del PP, Juan Bravo, ha remés una carta a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la qual el Grup Popular s'obri a votar a favor del decret anticrisi que es convalida aquest dijous en el Congrés si en la tramitació com a projecte de llei inclou algunes mesures arreplegades en el pla econòmic que ha presentat Alberto Núñez Feijóo.

Després que Montero telefonara aquest dimarts a la nit a Bravo "sol·licitant el suport del PP al decret econòmic del govern", el responsable d'economia dels populars demanava obrir "una negociació completa i detallada" sobre les propostes "realistes" que arreplega el document —de 41 pàgines sense el logo del PP— que Feijóo va enviar a La Moncloa divendres passat.

El PP sosté que el reial decret del govern espanyol que es debat aquest dijous en el Congrés dels Diputats—que està en l'aire perquè l'executiu no té garantits els suports dels seus socis— conté "algunes qüestions aprofitables, però altres inassumibles, altres insuficients i moltes notablement millorables".

Quatre mesures

El PP també demana al govern espanyol que tramite el text com a projecte de llei i no com a decret, i que hi incorpore els quatre aspectes bàsics que el partit estableix per a solucionar el problema econòmic que afronta el país: una rebaixa d'impostos a les rendes mitjanes i baixes, una baixada en l'IVA per a l'electricitat d'acord amb les normes comunitàries, una gestió eficient dels fons europeus i una reducció en la despesa burocràtica i polític de l'actual govern.

Els populars asseguren que si això succeeix, el decret del govern tindria el vot favorable del Grup Popular. "Amb la voluntat constructiva que el PP preservarà en tota circumstància i amb la confiança que siga compartida per l'actual govern, reba una cordial salutació", finalitza la missiva de Bravo.

També et pot interessar

stats