El PP no vol una comissió d'investigació sobre la tesi de Sánchez en el Congrés però n'obri una en el Senat

Argumenta que la cambra alta és el lloc on pot eixir endavant la investigació gràcies a la majoria absoluta que té.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta, Carmen Calvo, al Congrés dels Diputats en una imatge d'arxiu
El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta, Carmen Calvo, al Congrés dels Diputats en una imatge d'arxiu / Europa Press

El PP s'ha negat a donar suport a la iniciativa de Ciutadans per a crear una comissió d'investigació en el Congrés dels Diputats sobre la tesi doctoral del president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, tot i que ja ha registrat la petició d'una comissió sobre aquesta mateixa qüestió en el Senat, cambra en què ostenta la majoria absoluta. 

Segons ha confirmat aquest dimarts Ciutadans, el grup parlamentari popular els ha comunicat que rebutja donar suport a la creació d'aquesta comissió. Amb 32 escons, la formació taronja necesita el suport d'un altre grup parlamentari per a sol·licitar que es constituïsca.

Des de Ciutadans consideren que el Congrés és el lloc on el cap de l'executiu central hauria de comparéixer per a aclarir els dubtes que s'han originat al voltant de la seua tesi perquè aquesta és "la cambra que el va triar", i lamenten que el PP no vullga que Sánchez "done la cara" davant l'hemicicle. 

Aquest plantejament xoca amb el del PP, que explica que la seua negativa respón al fet que la comissió no eixiria endavant en el Congrés, mentre que la del Senat sí que ho farà gràcies a la majoria absoluta que tenen. 

El president del Govern espanyol no ha comparegut encara davant del Congrés i ha rebutjat donar explicacions sobre la seua tesi davant el ple del Senat. Per això, davant d'aquesta negativa, augmenta la pressió perquè la cambra alta aprove la setmana que ve la creació d'una comissió d'investigció que force Sánchez a donar explicacions. 

A més, el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha explicat que demanarà convocar per al 6 de novembre un ple monogràfic sobre immigració en aquesta cambra. Amb aquest calendari, el president de l'executiu central compareixeria davant l'hemicicle dos dies abans que la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, ho faça davant la comissió que investiga el finançament dels partits polítics. 

La resta de formacions polítiques retrauen el PP l'obstinació a convocar Pedro Sánchez per tal d'avaluar la idoneïtat de la seua tesi i es decanten per acceptar l'oferta del govern espanyol d'una compareixença del president sobre política general en què cadascú incidisca en allò que més li interesse. 

També et pot interessar

stats