El PP vetarà els pressupostos generals de l’Estat en el Senat

El Govern d’Espanya necessita una majoria absoluta en el Congrés per a aprovar els PGE.

Cosidó ha assegurat que els pressupostos de Sánchez són “inconstitucionals”
Cosidó ha assegurat que els pressupostos de Sánchez són “inconstitucionals” / J.J. Guillén (Efe)

El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha anunciat aquest divendres que vetarà el projecte dels pressupostos generals de l’Estat per a 2019. Cosidó assegura que els pressupostos de Sánchez, en els termes en què els ha enviats a Brussel·les, són “inconstitucionals”. A més, el portaveu del PP ha assegurat que, si passen el primer tràmit en el ple del Congrés, els recorreran davant del Tribunal Constitucional.

Tot i que la decisió depén de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, Cosidó creu que, si l’executiu no estableix formalment un límit de despesa pública, els pressupostos no s’haurien de tramitar. En resposta a això, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha acusat el PP i Ciutadans de falta de lleialtat amb els interessos de la ciutadania, i de política immadura per vetar i bloquejar el projecte de pressupostos.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha criticat “l’oposició d’un dret creixent de les forces conservadores” que busquen el veto al Senat i el bloqueig dels comptes al Congrés, i que no “representen la majoria de les forces polítiques a la cambra baixa”.

També et pot interessar

stats