El PP valencià anuncia una baixada d’impostos on governa

La presidenta dels populars de la Comunitat Valenciana assegura que la inversió estrangera ha caigut un 93,4% en el segon trimestre de 2020.

Bonig i Mazón entre a la sala on han oferit la roda de premsa aquest dijous
Bonig i Mazón entre a la sala on han oferit la roda de premsa aquest dijous / À Punt NTC

Ofensiva contra la pujada d’impostos i per a recuperar la inversió estrangera. Aquesta serà la línia de treball dels populars valencians en els pròxims mesos, a través dels organismes que governen, segons ha anunciat aquest matí la seua presidenta, Isabel Bonig, que ha comparegut amb el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón. Els líders populars consideren que la Generalitat Valenciana i el govern central imposen un increment de la pressió fiscal i, en el cas de l’administració autonòmica, a més, creuen que està espantant la inversió estrangera. “La Comunitat ha deixat de ser un pol d’atracció d’inversió”, advertia la líder dels populars.

Segons Isabel Bonig, “en el primer trimestre de 2020 va caure un 59,8% encara sense pandèmia, mentre a Andalusia creixia un 68%. I en el segon trimestre de 2020, la inversió estrangera cau un 93,4%. Som la comunitat on més cau la inversió estrangera. La pujada d’impostos de Puig és un esperó més per a espantar-la”.

La “Commonwealth mediterrània”, una “ximpleria”

D’altra banda, la presidenta dels populars valencians PP ha qualificat de “ximpleria” la idea de “Commonwealth mediterrània”, que va apuntar aquesta setmana pel cap del Consell, Ximo Puig, en la reunió que va tindre amb el president català interí, Pere Aragonès. “No pare de riure’m. Cal ser enginyós i incompetent. No sé si m’atreviria, si jo fóra presidenta de la Generalitat, a dir una ximpleria així”, ha manifestat.

“Ni ell sap el que diu o, potser sí, i el que vol és una agrupació de nacions independents”, ha agregat Isabel Bonig, “per això, ha anat a veure als qui volen trencar Espanya, Esquerra Republicana, i no estan a favor de la igualtat”.

També et pot interessar