El PP trenca el bipartit amb Ciutadans a Benicàssim

Dos regidors de Cs han rebutjat en ple aquest divendres una modificació de crèdit del pressupost prorrogat del 2021 per a l'exercici d’enguany

Roda de premsa del Partit Popular de Benicàssim
Roda de premsa del Partit Popular de Benicàssim / Ajuntament de Benicàssim

El Partit Popular de Benicàssim (Plana Alta) ha anunciat aquest divendres de vesprada en roda de premsa que trenca el pacte de govern amb Ciutadans. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha fet públic que dissol el bipartit després d’una legislatura carregada de tensions i uns pressupostos durant tot l'any prorrogats del 2021 davant de la falta de suport de la formació taronja.

La ruptura ha arribat després que en el ple de l'Ajuntament dos dels tres regidors de Ciutadans han rebutjat una modificació de crèdit del pressupost prorrogat del 2021 per a l'exercici d’enguany. L'alcaldessa ha explicat que actualment el consistori treballa amb uns comptes prorrogats, i que amb la voluntat del Grup Popular de no iniciar l'any que ve amb un pressupost prorrogat es va demanar a la intervenció municipal una previsió d'ingressos i despeses per a l'any vinent.

Els tècnics municipals, davant d'una diferència prevista entre els ingressos i les despeses de tres milions d'euros, van advocar per acudir a una modificació de crèdit amb càrrega als 5,8 milions d'euros de romanent de tresoreria. Es tractava –ha dit Marqués–, de passar tres milions del romanent a un actiu financer "per a poder iniciar l'avantprojecte de pressupost amb un equilibri entre ingressos i despeses". Però la decisió, portada al ple aquest divendres, ha suposat "la fractura del vot de Ciutadans" i el consegüent "desmarcatge de les línies de govern i dels informes de la intervenció".

Sobre aquestes acusacions, la fins ara tinent d’alcalde i regidora de Turisme, Cristina Fernández (Ciutadans), ha afirmat a À Punt Notícies que el trencament de govern “no els sorprén” i que posa de manifest el caràcter autoritari de l’alcaldessa. Fernández ha detallat que Marqués no permet que ningú li duga la contrària i que això ha portat al fet que no s’aprovaren els pressupostos enguany i possiblement tampoc els de 2023. 

La governabilitat de Benicàssim, en perill

En declaracions a À Punt NTC, el líder de l’oposició, Miguel Alcalde (PSPV), ha assegurat que estudiaran la possibilitat de presentar una moció de censura. Una opció, però, que ha considerat arriscada quan falten pocs mesos per a les noves eleccions. “Veurem que és el que més li convé per a Benicàssim perquè no caiga en el col·lapse”, ha dit.  

Des de Compromís, el regidor i també diputat provincial Pau Ferrando ha valorat els fets com una “crònica d’una mort anunciada” i ha demanat la dimissió de l’alcaldessa: “ha tingut el poble paralitzat des de l’inici de la legislatura”. El regidor ha retret que els partits tinguen la vista ja posada en les eleccions de 2023, “en compte de treballar pel bé de Benicàssim”. 

El Partit Popular va ser el més votat en les eleccions municipals del 26 de maig del 2019, i té sis regidors. En un ple de dèsset diputats, el nombre de regidories està molt escampat entre els grups polítics: PSOE (4), Ciutadans (3), Compromís (2), Podem-EUPV (1) i Vox (1). 

Ara per ara, els populars governaran en minoria, ja que Marqués ha informat que els populars s’han repartit les regidories que liderava Ciutadans. 

També et pot interessar

stats