El PP intenta tombar en el Congrés la reforma per a esquivar el veto del Senat a la senda del dèficit

La cambra baixa examina també aquest dijous el decret que obliga els bancs a pagar l’impost de les hipoteques.

El líder del PP, Pablo Casado, en un debat parlamentari
El líder del PP, Pablo Casado, en un debat parlamentari / Congrés

El PP intentarà frenar aquest dijous en el ple del Congrés la reforma de la Llei d’estabilitat pressupostària i mantenir la capacitat de veto irrevocable de la qual disposa el Senat des de 2012.

La proposta dels populars és una alternativa al text impulsat pel PSOE i Units Podem, que planteja un canvi puntual de la llei per a permetre que, en cas de veto del Senat al sostre de despesa i la senda de dèficit proposada pel govern espanyol, el Congrés puga alçar-lo després per majoria simple. Una reforma que facilitaria al govern de Pedro Sánchez la presentació d’uns pressupostos diferents dels del govern del PP.

Per contra, el text alternatiu dels populars, que se sotmet aquest dijous a debat i votació, pretén deixar la norma com està i mantenir el veto del Senat.

Amb aquesta maniobra, el Partit Popular ha aconseguit frenar unes setmanes la tramitació de la iniciativa i complica que enguany puga entrar en vigor la reforma per a la supressió del veto irrevocable del Senat.

L’impost de les hipoteques

D’altra banda, el ple del Congrés examina també el decret llei aprovat el passat 8 de novembre pel Consell de Ministres que obliga els bancs a pagar l’impost de les hipoteques

L’aprovació d’aquest decret, que modifica la Llei de l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, es va produir hores després de conéixer-se que el Tribunal Suprem havia acordat que era el comprador qui havia de pagar aquest impost, la principal càrrega fiscal quan es constitueix una hipoteca.

També et pot interessar

stats