El PP reuneix l’executiva per a definir l’estratègia de cara a la investidura

El partit de Casado descarta també la gran coalició i no contempla abstindre-s’hi.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el president, Pablo Casado
El secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el president, Pablo Casado

Des de les 12 del migdia està reunit el comité executiu del Partit Popular. El president del partit, Pablo Casado, presideix la trobada de la direcció per a avaluar els resultats electorals del 10N i dissenyar l’estratègia futura de cara a la investidura i els passos que puga donar d’ara endavant el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

El PP ha millorat els resultats del 28 d’abril i puja als 88 escons, però aspiraven a superar aquesta xifra. L’increment de Vox, que ha passat de 24 a 52 escons, ha frenat la recuperació dels populars.

La reunió de la cúpula directiva del PP té lloc el mateix dia en què el secretari general del PSOE Pedro Sánchez te previst iniciar una ronda de contactes amb els altres líders polítics, a excepció de la formació de Santiago Abascal.

Tant des del PSOE com des del PP es descarta la possibilitat de la gran coalició, és a dir, un govern de concentració integrat pels dos partits més votats. Des de les files populars tampoc preveuen una abstenció per a permetre la investidura de Sánchez.

També et pot interessar

stats