El PP reprén les negociacions amb Ciutadans per a formar govern a Andalusia

Ciutadans reclama les conselleries d’Educació, Sanitat, Presidència i Hisenda.

L’equip del PP andalús, després de la reunió amb Ciutadans a Sevilla, el passat 26 de desembre
L’equip del PP andalús, després de la reunió amb Ciutadans a Sevilla, el passat 26 de desembre / Julio Muñoz (Efe)

Comencen oficialment les negociacions entre el Partit Popular i Ciutadans per a formar el nou govern a Andalusia. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha destacat que caldrà arribar a acords entre els 59 diputats que sumen el seu partit, Ciutadans i Vox perquè, en cas contrari, no valdrà per a res el programa que han pactat.

De moment, se sap que el partit d’Albert Rivera reclama les conselleries d’Educació, Sanitat, Presidència i Hisenda, però els populars es neguen a atorgar-los el control sobre aquesta última àrea. Tot i això, sí que hi ha acord sobre la rebaixa de tretze a deu el nombre de conselleries.

D’altra banda, García Egea ha defés que la mesura de reduir els impostos a Andalusia, acordada amb Ciutadans, permetrà millorar els serveis públics, i ha recordat que preveuen pactar un nou model per a la televisió pública Canal Sur.

Vox en l’escenari polític

Sobre si tem que Vox prenga la postura de bloqueig en la cambra andalusa, com ocorre amb partits d’ultradreta a Europa, el dirigent del PP ha considerat que s’ho pensaran “més de dues vegades”. “Tots saben que ens miren amb lupa amb l’oportunitat que ens han donat els ciutadans”, ha indicat en declaracions a la Cadena SER, a més d’afegir que no pot emetre un juí sobre si Vox és un partit de dretes o d’extrema dreta.

També et pot interessar

stats