El PP registra una proposició no de llei per a modificar el Pativel

La proposta pretén canviar l'apartat del pla que regula els usos de les platges naturals, especialment pel que fa als esports nàutics.

La proposta pretén canviar l'apartat del pla que regula els usos de les platges naturals, especialment pel que fa als esports nàutics
La proposta pretén canviar l'apartat del pla que regula els usos de les platges naturals, especialment pel que fa als esports nàutics / Europa Press

El Partit Popular ha presentat una proposició no de llei per a modificar el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verd del Litoral (Pativel). La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular a les Corts, Elisa Díaz, s'ha reunit aquest divendres amb associacions de veïns i esports nàutics i ha reclamat que se suspenga “de manera immediata” l'aplicació d'aquest pla, que afecta 74 municipis i que, entre altres qüestions, regula els usos de les platges naturals, perquè, en paraules de Díaz, “s'impedeix la pràctica d'esports nàutics que fins ara hi estaven autoritzats en aquestes platges”.

Díaz denuncia que aquest pla no compta amb un estudi suficientment ampli per a “prohibir el que s'ha estat fent tota la vida en les platges naturals” i que, segons explica, fins i tot, ha obligat a “tancar escoles esportives” i impedeix “l'accés a la platja, restaurants, barets de platja i hamaques”.

Aquesta proposició no de llei es debatrà en les Corts el proper dimecres. Díaz ha assegurat que aquest pla posa en perill el turisme i que “ja s'estan patint les primeres conseqüències greus sobre el turisme, afectant, fins i tot, a l'esport nàutic federat i de platja”, així com, també, a barets de platja que, segons ha recordat la portaveu popular, compten amb concessions en vigor.

També et pot interessar

stats