El PP recorrerà contra el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l'Estat

Casado assegura que no liderarà un partit "desestabilitzador ni bast", però tampoc "ingenu ni incaut".

El líder del PP, Pablo Casado, durant la reunió de la junta directiva nacional celebrada aquest dilluns
El líder del PP, Pablo Casado, durant la reunió de la junta directiva nacional celebrada aquest dilluns / Víctor Lerena (Efe)

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha anunciat que recorreran contra el pròxim nomenament de l'exministra de Justícia Dolores Delgado com a fiscal general de l'Estat perquè "vulnera" l'estatut orgànic que consagra la independència del màxim responsable d'aquest òrgan. Ho ha dit en la reunió que ha fet la junta directiva del PP per a dissenyar l'estratègia de la legislatura enfront del govern de coalició PSOE-Unides Podem.

Segons ha assenyalat, el nomenament de Delgado "ataca" la separació de poders i "la independència" del ministeri públic. "Sánchez podria tindre cert pudor a l'hora de polititzar l'Estat de dret. És d'extrema gravetat", ha afegit el líder dels populars.

Pel que fa a l'estratègia futura, Casado ha assegurat que no liderarà un partit "desestabilitzador ni bast", però tampoc "ingenu ni incaut", sinó que defensarà una formació "ferma i en el seu lloc" per a inaugurar aquesta nova etapa en l'oposició. "No hi ha un partit PP dur i un PP bla: hi ha un únic PP", ha asseverat.

En la intervenció que ha fet davant de la junta directiva nacional del PP ha acabat recomanant a tots els presents, barons regionals i càrrecs del partit: "Pensem en gran i mirem lluny perquè més prompte que tard ens encarregaran el futur d'Espanya".

Isabel García Tejerina i Rafael Catalá abandonen la direcció nacional

D'altra banda, els exministres Isabel García Tejerina i Rafael Catalá han abandonat aquest dilluns la direcció nacional del PP per a dedicar-se a l'activitat privada. A García Tejerina la substituirà Elvira Rodríguez al capdavant de la Subsecretaria de Sectorial, i a Catalá, Enrique López en la Secretaria de Justícia. Tots dos han destacat l'"amor" que senten per Espanya i han manifestat suport al projecte liderat per Pablo Casado, que els ha agraït el seu compromís.

Els barons del PP defensen una oposició moderada i amb sentit d'Estat

Diversos barons del PP, com els presidents de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i el de Múrcia, Alfonso López Miras, han coincidit aquest dilluns que el full de ruta de Pablo Casado com a líder del primer partit de l'oposició ha de basar-se en la "moderació" i a actuar amb "sentit d'Estat", però també a denunciar amb "contundència" i "fermesa" la gestió del nou executiu del PSOE i Unides Podem.

També et pot interessar

stats