El PP recorrerà al Constitucional contra la Llei de mancomunitats perquè encobreix una llei de comarques

La Diputació d’Alacant ha impulsat el recurs, amb l’acusació al Consell d’importar un model de Catalunya.

Diputació d’Alacant
Diputació d’Alacant / Arxiu

El grup del PP en el Congrés presentarà aquest dijous un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la Llei de mancomunitats valenciana, a instàncies de la Diputació d’Alacant.

El president de l’òrgan provincial, el popular César Sánchez, denuncia que la norma autonòmica “emmascara una llei de comarques” que ataca l’autonomia provincial i la independència dels ajuntaments. I això, segons Sánchez, perquè “coacciona i obliga” els ajuntaments a mancomunar-se per a rebre ajudes públiques, privant aquells que no ho fan de l’accés a algunes convocatòries.

El president de la Diputació d’Alacant acusa el Consell de marginar el municipalisme amb aquesta norma i d’intentar importar a la Comunitat Valenciana un model que considera propi de Catalunya. De fet, manté que l’objectiu final del recurs d’anticonstitucionalitat és “mantindre l’ordenament territorial, la província i continuar sent part d’Espanya” i “expulsar al nacionalisme i al catalanisme de la Comunitat Valenciana”.

“Volem ser valencians i de la Comunitat Valenciana, i no catalans, ni Catalunya, ni els Països Catalans” explica Sánchez, que assegura que tots els diputats del PP al Congrés signaran el recurs.

El president de la Diputació d’Alacant és una de les veus més crítiques en el PP contra la introducció de canvis en l’ordenació provincial de l’estructura administrativa de la Comunitat Valenciana

També et pot interessar

stats