El PP reclama un pla estratègic amb ajudes directes i línies de finançament per al sector turístic

Bonig demana al govern espanyol una baixada de l’IVA per a ajudar el sector a superar la crisi derivada de la pandèmia.

El PP reclama un pla estratègic amb ajudes directes i línies de finançament per al sector turístic
El PP reclama un pla estratègic amb ajudes directes i línies de finançament per al sector turístic

Un pla estratègic per al sector turístic que contemple ajudes directes per als empresaris, línies específiques de finançament i una baixada d’impostos, com l’IVA. És la reivindicació que plantejava aquest dilluns la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, en reunir-se amb l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, i el president de la patronal hotelera de la Costa Blanca, Hosbec, Toni Mayor, en aquesta localitat de la Marina Baixa.

En opinió d’Isabel Bonig, el sector turístic valencià necessita ajudes de 80 milions d’euros que aporten “liquiditat en vena” als negocis. A més, considera que els empresaris d’aquesta àrea necessiten més seguretat dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i una pròrroga dels crèdits de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). Unes necessitats que la Generalitat pot pal·liar amb un pla estratègic de turisme, segons ha defés la presidenta del PP valencià.

De fet, Bonig ha recordat que el seu grup parlamentari ha presentat esmenes al projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2021 perquè s’atorguen cent milions d’euros a través d’ajudes directes al sector turístic. Així mateix, des del PP han demanat al president Puig línies de finançament específic de l’Institut Valencià de Finances (IVF).

La presidenta del PP valencià també ha demanat la implicació del govern espanyol que, des del seu punt de vista, hauria d'abaixar impostos com l’IVA del sector turístic o habilitar corredors segurs per als turistes i incloure la Comunitat Valenciana en aquestes vies segures. Isabel Bonig ha insistit en que el sector turístic és “crucial” per a l’economia valenciana, per això ha reclamat més esforços de l’administració autonòmica i central per a salvar-lo dels efectes de la pandèmia.

Més aportació per al bo turístic

Pel que fa al bo turístic que ha llançat la Generalitat per a revitalitzar el sector turístic aquest últim trimestre del 2020 i el primer i l’últim de l’any que ve, Isabel Bonig opina que “la idea era bona, però els diners destinats, insuficients”, a banda de comptar amb una “tramitació administrativa infernal”. La síndica popular creu que hauria sigut millor que foren les associacions del sector les que gestionaren aquestes ajudes.

També et pot interessar

stats