PP, PSOE i Units Podem retiren del Congrés les candidatures al CGPJ

El nou òrgan de govern dels jutges quedarà supeditat a la reforma de la llei orgànica que es trova en tràmit en el Senat.

PP, PSOE i Units Podem retiren del Congrés les candidatures al CGPJ
PP, PSOE i Units Podem retiren del Congrés les candidatures al CGPJ

El PP, el PSOE i Units Podemos han comunicat aquest dimecres en el Congrés dels Diputats la retirada formal dels seus candidats a la renovació del Consell General del Poder Judicial, amb la qual cosa es cancel·larà el procés.

L'acord per a la renovació del CGPJ va quedar en l'aire després que el president de la sala penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, anunciara que renunciava a presidir el nou Consell, com havien pactat PP i PSOE.

El Partit Popular va donar per trencada la negociació i a última hora del dimarts van retirar la seua proposta dels candidats que anaven a votar-se aquest dijous en el ple del Congrés.

De moment es mantenia en la previsió d'examinar aquest dimecres a dos juristes que no van poder comparéixer divendres passat, però un d'ells, l'exdiputat José Miguel Castillo Calvín, ja va anunciar que no anava a acudir a la cita.

No se celebrarà la Comissió de Nomenaments

En iniciar-se la Comissió Consultiva de Nomenaments, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha anunciat que els grups havien retirat totes les candidatures, per la qual cosa la cambra no pot dictaminar la idoneïtat de cap d'ells, la qual cosa comportarà anul·lar la votació prevista en el ple.

D’aquesta manera, el nou òrgan de govern dels jutges quedarà supeditat a la reforma de la Llei orgànica del poder judicial, que es troba en tràmit en el Senat.

També et pot interessar

stats