El PP i el PSOE s'acusen mútuament de la crisi oberta en el CGPJ

Sánchez retrau a Casado que siga més radical i menys seriós que Rajoy per haver trencat el pacte de renovació de l'òrgan judicial.

Fotomuntatge "cara a cara" de Pedro Sánchez i Pablo Casado| Europa Pres
Fotomuntatge "cara a cara" de Pedro Sánchez i Pablo Casado| Europa Pres

El president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, han tingut aquest dimecres el primer cara a cara des de la crisi oberta en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i s'han acusat mútuament d'haver trencat el pacte aconseguit entre els dos partits per a renovar l'òrgan judicial.

En la sessió de control a l'executiu central al Congrés, Sánchez ha lamentat la radicalitat que percep en la manera de fer política del nou PP de Casado. "Al seu costat, el senyor Rajoy és un moderat". "I més seriós que vosté, que per a tapar la seua vergonya" ha trencat el pacte per a renovar el CGPJ després del polèmic missatge de Whatsapp del seu portaveu al Senat, Ignacio Cosidó, que qüestionava la independència del jutge Manuel Marchena, ha afegit el president del govern central.

Casado, per la seua banda, ha acusat el govern espanyol de ser el responsable de la desfeta de l'acord per haver filtrar el nom de Marchena, que s’havia proposat com a president del CGPJ i del Tribunal  Suprem, abans que foren nomenats la resta de vocals del Consell, "que són els qui formalment trien el president”.

Hernando a Delgado: "La seua presència embruta aquesta cambra"

Les acusacions han pujat de to en el torn de Rafael Hernando, diputat popular, que ha afirmat que és una "vergonya" que la ministra de Justícia estiguera present en el ple perquè, al seu parer, hauria de dimitir per haver mentit. "La seua presència embruta aquesta cambra" ha afegit.

Dolores Delgado ha contestat a les paraules d'Hernando dient que "els populars no s'han dedicat a governar aquest país, sinó a tapar les seues vergonyes per la corrupció". També ha recordat a Rafael Hernando que el qui no hauria d'estar en el ple era ell perquè "és qui apareix en els papers de Bárcenas".

També et pot interessar

stats