PP i PSOE, més prop, i Vox, com a tercera força, el panorama polític que esbossa el CIS

La formació d’Abascal desplaça la d’Iglesias, que queda com el quart partit més votat.

El president del govern, Pedro Sánchez, intervé al Congrés, on l'escolten diversos diputats de Vox, Ciutadans i el PP
El president del govern, Pedro Sánchez, intervé al Congrés, on l'escolten diversos diputats de Vox, Ciutadans i el PP / Europa Press

El PP i el PSOE retallen distàncies, un punt i mig, mentre que Vox s’afiança com a tercera força política, per davant d’Unides Podem. Són algunes de les conclusions que deixa l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) sobre la intenció de vot dels espanyols.

D’acord amb aquesta investigació, el PSOE recapta un 30,8% d’estimació de vot i el PP un 18,9%, el que suposa reduir la distància dels socialistes en punt i mig respecte al baròmetre anterior. Vox, per la seua banda, seria el partit votat pel 12,5% dels enquestats, el que suposa un increment de quasi un punt.

Per darrere de la formació de Santiago Abascal queda Unides Podem, amb el 11,7% dels vots. Ciutadans, per la seua banda, aconseguiria el 8,8% dels vots, quasi dos punts menys que en l’anterior baròmetre.

El CIS va fer l’enquesta entre l’1 i el 7 d’octubre, setmana en què es van endurir les restriccions per a frenar els contagis de coronavirus.

També et pot interessar

stats