El PP, el PSOE i Ciutadans rebutgen una comissió d'investigació sobre el rei Joan Carles

Units Podem qualifica de frau democràtic l'aliança de partits per a paralitzar la investigació de les finances del rei emèrit.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein va donar a entendre en unes gravacions que el rei emèrit té comptes a Suïssa
Corinna zu Sayn-Wittgenstein va donar a entendre en unes gravacions que el rei emèrit té comptes a Suïssa

La Mesa del Congrés, amb els vots del PP, el PSOE i Ciutadans, ha rebutjat la petició d'Units Podem perquè el ple debatera crear una comissió d'investigació sobre les revelacions de Corinna zu Sayn-Wittgenstein en relació amb les activitats econòmiques del rei Joan Carles.

Segons han informat fonts parlamentàries, el PP, el PSOE i Ciutadans han rebutjat en la reunió de la Mesa del Congrés crear aquesta comissió d'investigació després de les informacions publicades per alguns mitjans que asseguren que Corinna zu Sayn-Wittgenstein va donar a entendre en unes gravacions que el rei emèrit té comptes a Suïssa i que la utilitzava de testaferro.

La portaveu adjunta d'Units Podem, Ione Belarra, ha qualificat d'"autèntic frau democràtic" que el PP, el PSOE i Ciutadans s'hagen "aliat per a paralitzar la investigació de les finances" del rei emèrit, quan "hi ha sospites fundades que Joan Carles I va incórrer en evasió fiscal".

"No hi pot haver més llei del silenci al nostre país", ha dit Bellarra, que considera que els ciutadans i les ciutadanes "tenen dret a saber" si el rei emèrit "és un defraudador, si va cobrar comissions il·legals pel contracte de l'AVE a la Meca i si comparteix testaferro amb la trama Gürtel".

També et pot interessar

stats