El PP, el PSOE i Ciutadans rebutgen la petició de compareixença de Villarejo al Congrés

Units Podem pretenia que l’excomissari detallara la informació "irregular" i les trames de corrupció que, diu, coneix.

José Manuel Villarejo, en una imatge d'arxiu
José Manuel Villarejo, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Mesa del Congrés, amb els vots del PP, el PSOE i Ciutadans, ha rebutjat admetre a tràmit la petició de compareixença de l’excomissari José Manuel Villarejo a la cambra baixa, actualment en presó preventiva.

La petició, registrada per Units Podem, pretenia que Villarejo acudira al Congrés a detallar la informació "irregular" que, assegura, ha tingut, i a explicar les diferents trames de corrupció que diu que coneix.

La formació d'esquerres va justificar aquesta petició davant de les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació a partir de les dades desvelades per Corinna Larsen, amiga del rei emèrit, o les últimes converses publicades que afecten l'actual ministra de Justícia, Dolores Delgado, quan era fiscal de l'Audiència Nacional.

No obstant això, els representants del PP, el PSOE i Ciutadans en la Mesa del Congrés han bloquejat la citació de Villarejo en seu parlamentària. Argumenten, com en altres ocasions similars, que la compareixença en comissió de persones alienes, com ara un comissari retirat, està limitada a situacions especials.

Units Podem defensava que la seua petició "s’ajusta perfectament" al reglament del Congrés i ja van advertir que si la rebutjaven seria "per un altre tipus de raons", però no per qüestions tècniques.

També et pot interessar

stats