PP, PSOE i Ciutadans acorden penalitzar les lesions com a conseqüència d'imprudències al volant

L'esmena ha sigut presentada pel PSOE i ha comptat amb el suport de tots els grups i les abstencions d'Units Podem i ERC.

PP, PSOE i Ciutadans acorden penalitzar les lesions com a conseqüència d\'imprudències al volant
PP, PSOE i Ciutadans acorden penalitzar les lesions com a conseqüència d'imprudències al volant

El PP, el PSOE i Ciutadans han acordat tornar a incloure en el Codi Penal les lesions com a conseqüència d'imprudències al volant. Van ser despenalitzades després de la reforma del Codi Penal que va realitzar el PP en 2015, i associacions de víctimes i col·lectius ciclistes han estat reclamant la seua recuperació des d'aleshores.

L'esmena presentada pel PSOE durant la Comissió de Justícia, que ha comptat amb el suport de tots els grups, excepte les abstencions d'Units Podem i ERC, inclourà com “imprudències menys greus” del Codi Penal, les lesions que perjudiquen la integritat corporal i la salut física o mental de la víctima. A més, hi haurà penes de multa d'entre tres i dotze mesos.

D'aquesta forma, el Congrés resol les crítiques generades entre els col·lectius impulsors de la reforma, que denunciaven que el primer esborrany presentat només incloïa com a imprudències les lesions que incapaciten de per vida.

També et pot interessar

stats