El PP de la província d'Alacant demana la reobertura dels bars i restaurants amb un vídeo

L'oposició en la Diputació ha qualificat la proposta de "mostra d'irresponsabilitat".

Fotograma del vídeo presentat pel Partit Popular de la província d'Alacant
Fotograma del vídeo presentat pel Partit Popular de la província d'Alacant / Facebook: @alicantepp

‘Et veig al bar’. Aquest és l'eslògan del vídeo que ha fet públic aquest dilluns el Partit Popular de la província d'Alacant per demanar la reobertura dels locals de restauració a partir d'aquest dimarts 16 de febrer.

En el vídeo, publicat en el seu perfil de Facebook es poden veure imatges de bars i restaurants servint menjars i begudes, i acaba amb el missatge "Prou de criminalitzar el sector. Per la reobertura escalonada des del 16 de febrer" i l'etiqueta #SOSHoteleria.

No és la primera vegada que el PP de la província d'Alacant fa aquesta demanda. El passat 11 de febrer el seu president, Carlos Mazón, va afirmar que "El Consell no pot continuar descarregant en la restauració i el comerç la mala gestió de la pandèmia" i va apostar per reobrir els locals de forma escalonada i "ateses les dades de cada municipi".

En concret, la seua proposta és començar reobrint les terrasses amb un aforament limitat a 4 persones per taula i prolongant l'obertura dels comerços fins a les 20:00 hores, "en el marc d'un procés de desescalada per municipis en funció de la incidència de contagis".

Una "mostra d'irresponsabilitat"

La resposta de l'oposició no s'ha fet esperar i tant els socialistes com Compromís han qualificat la proposta com una "mostra d'irresponsabilitat".

Per un costat, el diputat de la coalició valencianista Gerard Fullana, ha assenyalat que Mazón "s'ha establit en l'electoralisme més improductiu i irresponsable demanant una desescalada en contra dels experts, l'OMS i l'experiència acumulada en l'últim any", i ha demanat al president de la Diputació que es deixe de "partidisme barat"

D'altra banda, el portaveu socialista en la Diputació, Toni Francés, ha lamentat l'actitud "irresponsable" i "populista" de Mazón, i ha assegurat que és "incongruent" llançar un vídeo demanant que s'òbriga aquest dimarts quan s'acaba d'iniciar una taula de negociació amb els implicats per a planificar la desescalada.

La Diputació ha anunciat que les ajudes per a hostaleria, restauració, oci i altres sectors afectats per la crisi de la Covid-19, es faran públiques la setmana vinent.

També et pot interessar

stats