El PP proposa el president del tribunal que jutjarà el procés per a liderar el CGPJ

En lloc de Manuel Marchena, els socialistes s'estimen més que el poder judicial el presidisca una dona.

El magistrat Manuel Marchena, en una foto d'arxiu
El magistrat Manuel Marchena, en una foto d'arxiu / Europa Press

El PP vol que Manuel Marchena, president de la sala penal del Tribunal Suprem i màxim responsable del procés sobiranista de Catalunya, siga el pròxim president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Fonts del partit han informat de la seua aposta per a presidir el poder judicial i el Tribunal Suprem dins de les negociacions amb el PSOE, que és partidari que el càrrec l'ocupe una dona.

El termini per a presentar candidats acaba el dilluns 12 de novembre. L'acord afecta els vocals que compondran el Consell, que després han de triar el president, si bé el nom el solen pactar els grups parlamentaris.

Ambdós partits tenen prou escons per a obtindre la majoria de tres cinquens necessària per a renovar el Consell. Per això el pacte -que des de fa setmanes negocien la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i l'exministre Rafael Català-, seria prou per a aconseguir aquest objectiu.

Jutge del procés sobiranista

Manuel Marchena presideix la sala penal del Suprem i forma part del tribunal designat per a jutjar el procés sobiranista català en els pròxims mesos, previsiblement des del mes de gener.

També et pot interessar

stats