El PP proposa Gerardo Camps, Teresa Belmonte i Fernando Carbonell com a senadors territorials

Ximo Puig i Rocío Briones seran senadors territorials del PSPV

D'esquerra a dreta: Gerardo Camps, Teresa Belmonte i Fernando Carbonell
D'esquerra a dreta: Gerardo Camps, Teresa Belmonte i Fernando Carbonell / À Punt NTC

El Partit Popular ha presentat aquest dilluns la seua proposta per a la designació de senadors territorials i els suplents, designats després dels resultats obtinguts en les eleccions autonòmiques del 28 de maig passat. En primer lloc, els populars han escollit l’exvicepresident i exconseller d’Hisenda, Gerardo Camps Devesa, en qui tenen confiança per haver sigut en anteriors ocasions diputat autonòmic, diputat nacional, senador territorial i secretari d’Estat de la Seguretat Social, a més de diversos càrrecs orgànics dins del Partit Popular. 

En cas de no tirar avant aquesta candidatura, proposen com a suplent a Carolina Salvador Moliner, qui va ser directora general de Serveis Socials, directora general de desenvolupament estatutari i promoció de l'autogovern, diputada autonòmica i també alcaldessa de Cervera del Maestrat (Baix Maestrat).

En segon lloc el PP proposa a Teresa María Belmonte Sánchez. La candidata és actualment alcaldessa de Bigastre i va ser diputada provincial d'Alacant en la legislatura passada.

Com a suplent, han seleccionat a Rubén Moreno Palanques, que amb anterioritat ha ocupat els càrrecs de diputat i de senador per València. A més, ha sigut secretari d'Estat de Relacions amb les Corts i ha ocupat altres responsabilitats generals en diversos governs del PP a escala nacional, relacionats amb el Ministeri de Sanitat. 

En tercer lloc, el PP valencià ha pactat amb Vox el candidat independent Fernando Carbonell Tatay. Els dos partits han acordat posar un representant de la societat civil de reconegut prestigi. En aquest cas, Carbonell té experiència en matèria sanitària com a cap Clínic del Servei de Cirurgia General i Digestiu de l'Hospital La Fe, cap de la Unitat València Quirúrgica de l'Hospital Quirón Salut i com acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Família.

La seua suplent és, en aquest cas, l’actual alcaldessa de Bugarra des de 2007, María Teresa Cervera García.

Puig i Briones, senadors territorials del PSPV

Per la seua banda, la Comissió Executiva Nacional (CEN) dels socialistes valencians ha acordat per unanimitat el nomenament de Ximo Puig i Rocío Briones com a senadors territorials del partit en aquesta legislatura. Puig ha afirmat que el seu treball serà “clau” en la defensa dels interessos de la ciutadania i ha apostat per “avançar a través del Senat en la federalització de les institucions”. A més, l’expresident del govern valencià ha avançat que aquesta setmana el partit celebrarà una jornada parlamentària per decidir el model d'oposició que faran els pròxims mesos. 

Pel que fa al resultat de les eleccions generals, Puig l’ha considerat “extraordinàriament satisfactori” i ha subratllat que “som el partit que més ha crescut”, on “els ciutadans han definit un espai polític i que hi haja una majoria progressista a Espanya”. Ha apuntat que “Espanya és plural i diversa, i no té res a veure amb el que representa el Partit Popular”: “Ara ens correspon treballar des del màxim consens perquè hi haja un govern”.

L'elecció del senador territorial de Compromís, en punt mort

Mentrestant, des de Compromís han confirmat que la selecció del seu senador territorial es troba en una situació de bloqueig. Les negociacions han arribat a un punt mort entre els partits que conformen la coalició valenciana. Aquest dilluns s’han tancat sense acord. Per part d'Iniciativa s'ha proposat a Carles Mulet, mentre que Més aposta per Enric Morera. Veus del partit han assegurat que la formació apurarà fins a aquest dimarts per a comunicar la seua decisió final.

També et pot interessar

stats