El PP presentarà una querella contra el Consell per les deficiències dels hospitals de campanya

Bonig afirma que “hi ha elements suficients”, com “la falta de manteniment” o el fet que no se n’haja recepcionat l’obra.

Un sanitari avança per l'interior de l'hospital de campanya habilitat al costat de l'Hospital la Fe de València
Un sanitari avança per l'interior de l'hospital de campanya habilitat al costat de l'Hospital la Fe de València

El PP presentarà una querella contra el Consell per les possibles deficiències dels hospitals de campanya que s’han instal·lat a la Comunitat Valenciana, després que alguns pacients ingressats en aquests espais hagueren de ser traslladats a l’antic Hospital La Fe el passat cap de setmana, quan van haver-hi fortes ràfegues de vent. La síndica popular, Isabel Bonig, afirma que "hi ha elements suficients" sobre aquest tema, com la "falta de manteniment" d’aquests hospitals i el fet que "no se n’ha recepcionat l’obra".

Per aquesta raó, els populars volen recopilar dades per a presentar una querella, no sols contra el Consell, sinó que estudien presentar-la també contra alguns dels consellers, llevat que "la consellera -de Sanitat, Ana Barceló- mostre algun informe en què diga que s’han esmenat aquestes deficiències".

Davant del dubte de a qui dirigiran la querella, Bonig ha apuntat: "És complicat, perquè els hospitals els va adjudicar la Conselleria de Justícia, però va haver-hi modificacions ordenades per Sanitat i el pagament el va realitzar una altra conselleria". "Estem veient contra qui la dirigim, sense perjudici de qualsevol altra responsabilitat penal que es puga derivar durant la investigació", ha afegit.

Segons el parer de Bonig, "no estan tots els informes" i aquestes instal·lacions són perilloses "i s'ha posat en perill els treballadors i els pacients".

També et pot interessar

stats