El PP presentarà una proposta per a la renovació del CGPJ "incompatible" amb la del govern espanyol

El PSOE ja va anunciar que si el PP es mostrava disposat a negociar, podria retirar la proposició de llei registrada amb Unides Podem.

El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, en una imatge d'arxiu
El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, en una imatge d'arxiu / EFE

El Partit Popular registrarà demà al Congrés una "nova proposta normativa" per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que plantejarà que els jutges siguen triats pels mateixos jutges i que serà "incompatible" amb la presentada pel govern espanyol. El portaveu del Grup Popular al Senat, Javier Maroto, ha anunciat aquesta decisió en un comunicat difós des de Segòvia sense la presència de periodistes i després de reunir-se amb membres del comité de direcció del PP de la província.

Sobre la nova proposta, Maroto ha avançat que aquesta buscarà "d'una manera positiva, amb una proposta en positiu" una solució "a un problema creat per Sánchez", en referència a la seua decisió de "triar arbitràriament el CGPJ". Segons Maroto, el PP plantejarà "una proposta normativa que permeta als jutges ser triats entre els mateixos jutges, de manera que se seguisca un model similar al que segueixen els treballadors amb els seus representants sindicals". També ha aclarit que aquesta proposició "deixa fora Podem", ja que consideren que aquest partit "no correspon al que el PP entén que és un partit d'Estat".

Aquest dissabte, la presidenta del PSOE i vicepresidenta del Senat, Cristina Narbona, va avançar que el seu partit estaria disposat a retirar la proposició de llei que ha registrat amb Unides Podem si el PP s'avé a arribar a un pacte, que podria significar "fins i tot concessions".

També et pot interessar

stats