El PP presenta una moció per a protegir la llibertat dels pares a l'hora d'escolaritzar als seus fills

Ciutadans denuncia que el 20% dels col·legis públics que ofereixen educació infantil no donen "ni una sola paraula de castellà"

Salomé Pradas, Beatriz Gascó i Antonio Clemente
Salomé Pradas, Beatriz Gascó i Antonio Clemente / PPCV

El Partit Popular presentarà una moció a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a protegir la llibertat dels pares a l'hora d'escolaritzar als seus fills en una llengua o una altra

La iniciativa també planteja l'obertura d'oficines d'atenció al ciutadà per a escoltar als espanyols que se senten afectats per les polítiques de discriminació lingüística. A més, demanen que l'advocacia de l'Estat faça el seguiment en aquest àmbit i que el govern espanyol preste assistència jurídica i psicològica davant qui pateix la imposició de la llengua.

A més demana que el govern central exercite les mesures necessàries per a salvaguardar la llibertat que està sent cercenada a la Comunitat Valenciana. La portaveu adjunta del PP en el Senat, Salomé Pradas, ha explicat que “no és possible que els pares hagen d'esperar que els tribunals els emparen, és inacceptable que passe en un Estat de Dret”

Els populars acusen el Consell de sectari perquè diuen que no garantix la llibertat dels pares i mares per a triar el centre ni la llengua en què volen educar els seus fills.

Segons Ciutadans, un 20% dels col·legis públics no imparteixen castellà

Ciutadans ha presentat una queixa en el Síndic de Greuges en què denuncia que el 20% dels col·legis públics que ofereixen educació infantil no donen "ni una sola paraula de castellà". Segons la formació taronja, s'incompleix la legislació estatal que imposa almenys el 25% de les hores en castellà.

La diputada nacional de Ciutadans Marta Martín ha assegurat que dels 205 col·legis del programa "experimental" en tota la Comunitat Valenciana, almenys el 20% d'ells no imparteixen en castellà i que la formació porta mesos reclamant les actes.

Per tant, la formació prendrà "totes les iniciatives oportunes" perquè es complisca la legislació "i es respecten els drets lingüístics dels xiquets en aquesta Comunitat".

Aixi mateix, Martín ha indicat que Ciutadans també ha reclamat les actes dels consells escolars catalans i balears i "en els tres casos hem tingut una opacitat alarmant".

Per la seua banda, la diputada autonòmica Mercedes Ventura ha demanat "cuidar les dues llengües cooficials" i ha criticat la "poca transparència" del Consell "a l'hora de publicar aquestes dades".

També et pot interessar

stats