El PP prepara una moció de censura contra Echávarri

El Grup Municipal Popular ha anunciat l'inici d'un procés de negociació per a presentar una moció de censura contra l'alcalde Gabriel Echávarri

 L'anunci, l'ha fet el portaveu del PP al consistori, Luis Barcala, que en roda de premsa ha explicat esta decisió com 'un pas valent i de responsabilitat política' necessari per a desbloquejar la situació del govern municipal. El PP ha redactat un document que remetrà a tota la corporació perquè l'estudien i valoren donar-li suport. Un document que Barcala ha assegurat que és 'obert' i que 'busca consensos per a aconseguir solucions'.

El portaveu popular ha aprofitat la seua intervenció per a oferir a Ciutadans la integració en un govern amb el PP per a aconseguir 'donar carpetada al tripartit d'esquerres'.

La situació de l'alcalde d'Alacant és, per tant, cada dia més delicada. Fa una setmana, l'oposició en ple de l'Ajuntament d'Alacant va exigir la seua dimissió després que l'Audiència Provincial confirmara el seu processament i el de dos assessors més pel presumpte fraccionament de 14 factures valorades en 144.160 euros de l'àrea de Comerç. I entre les peticions de dimissió va estar la del líder de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, que va arribar a comparar Echávarri amb la seua predecessora, la popular Sonia Castedo.

A pesar de la pressió, l'alcalde socialista sembla que no abandona el càrrec de manera incondicional. Echávarri ha declarat que només deixarà el càrrec si, abans que comence el juí, ha aconseguit una majoria per a fer alcaldessa Eva Montesinos, regidora d'Urbanisme i actual número 2 de l'Ajuntament.

Precisament al voltant de la Regidoria d'Urbanisme hi ha una altra polèmica a l'Ajuntament d´Alacant. Una exploració al despatx de Montesinos va trobar un dispositiu de gravació que ha provocat que hui Miguel Ángel Pavón presente una queixa davant del Síndic de Greuges.

També et pot interessar

stats