El PP posa en marxa la comissió d'investigació sobre la tesi de Sánchez

La majoria dels grups es reserva la possibilitat de no acudir a les sessions com a mostra de rebuig.

El PP posa en marxa la comissió d\'investigació sobre la tesi de Sánchez
El PP posa en marxa la comissió d'investigació sobre la tesi de Sánchez

El president del Senat, Pío García-Escudero, ha fixat per a aquest dimarts la constitució de la comissió que investigarà la tesi doctoral de Pedro Sánchez.

El PP, amb majoria absoluta en la cambra, va plantejar aquesta comissió després de les negatives del president del govern a donar explicacions davant el ple sobre el seu treball doctoral. La iniciativa es va aprovar el 7 de novembre amb el suport de Ciutadans i Fòrum Astúries, l'abstenció d'ERC i l'oposició de la resta de l'hemicicle. 

Els grups ja han registrat els noms dels vocals que els representaran i que estan citats a les 12 del migdia per a constituir la comissió i triar a la taula que dirigisca les sessions. Com que el PP té majoria absoluta en el Senat, n'ocuparà la presidència. 

El PP ha decidit que el seu portaveu en la comissió siga la senadora de Salamanca Esther del Brío i que el portaveu adjunt siga el canari Antonio Alarcó. Per tant, no serà el senador Ignacio Cosidó l'encarregat d'interrogar Sánchez.

La majoria dels grups diu que es reserva la possibilitat de no acudir a les sessions com a mostra de rebuig a la creació d'aquest òrgan. Açò ja ocorre en la comissió que investiga el finançament dels partits polítics, impulsada pel PP, i en què no participa cap altre grup. 

També et pot interessar

stats