El PP portarà al Constitucional la decisió que permet Puigdemont concórrer a les europees

Casado diu que consideren un "frau de llei" que un fugat de la justícia espanyola aspire a representar el país.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, en la compareixença a Moncloa
El president del Partit Popular, Pablo Casado, en la compareixença a Moncloa / Emilio Naranjo (Efe)

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat que presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional contra la decisió dels jutjats contenciosos administratius de Madrid de permetre que l'expresident català Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguen concórrer a les pròximes eleccions al Parlament Europeu.

Casado ha explicat que els populars consideren un "frau de llei" que un fugat de la justícia espanyola aspire a representar el país per a continuar fent "propaganda" pagada amb fons públics contra el mateix país al qual aspira a representar.

Les sentències de dos jutjats de Madrid, tal com ja va considerar el Tribunal Suprem, estableixen que l'acord de la Junta Electoral Central que va establir que no podien presentar-se pel partit Lliures per Europa (Junts) no és conforme al dret. Per això, han ordenat a l'organisme que publique la candidatura incloent Puigdemont, Comín i Ponsatí.

El TC es reunirà dimecres per a estudiar el recurs

La sala primera del Tribunal Constitucional (TC) es reunirà previsiblement aquest dimecres per a estudiar el recurs que ha anunciat el president del PP, Pablo Casado, contra la decisió dels jutjats contenciosos administratius de Madrid de permetre que l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, tots fugits de la justícia, puguen concórrer a les eleccions al Parlament Europeu del 26 de maig.

Cs veu una "vergonya" que la llei permeta a Puigdemont concórrer a les europees

La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, veu una "vergonya" que la legislació espanyola, al contrari que altres europees, permeta que un "pròfug de la justícia" com Carles Puigdemont puga presentar-se a unes eleccions. Encara que ha assegurat que respecten les decisions judicials i no ha aclarit si Cs, que va recórrer al costat del PP contra aquestes candidatures davant de la JEC, recorrerà ara contra la decisió judicial. 

També et pot interessar

stats