El PP oficialitza la seua petició de reprovació de Morera pel seu tuit de Catalunya

El grup popular registra una proposició no de llei després de l'ultimàtum de 24 hores que la seua portaveu, Isabel Bonig, li havia donat per a rectificar.

Tuit realitzat per Enric Morera el 2 de setembre passat
Tuit realitzat per Enric Morera el 2 de setembre passat / Reuters

El PP ha registrat aquest dimecres a la Mesa de les Corts una proposició no de llei de tramitació especial d'urgència per a demanar la reprovació del president del parlament autonòmic, Enric Morera, pel seu tuit sobre la situació penal dels polítics catalans empresonats.

En l'escrit el Grup Popular confirma així la seua intenció d'exigir la reprovació de Morera després del termini de 24 hores que la seua portaveu i líder del PPCV, Isabel Bonig, li havia donat aquest dilluns per a rectificar.

Diumenge Morera va escriure en el seu perfil de la xarxa social Twitter que no tenia "cap sentit ni base jurídica mantindre en presó preventiva" polítics, exconsellers i líders independentistes empresonats com Josep Rull, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Dolors Bassa.

"És necessari buscar diàleg, acords sobre la base política, no d'acusació penal", afegia el president del Bloc en un tuit pel qual ha rebut el suport del president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, i de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també de Compromís. Tots han defensat el dret a la llibertat d'expressió.

No obstant això, Bonig assenyala que encara que Morera "és totalment lliure de pensar el que considere sobre aquesta o qualsevol altra qüestió", el fet de ser la segona autoritat de la Comunitat Valenciana impedeix que puga "realitzar manifestacions pròximes a l'apologia del delicte, acusar els jutges d'una suposada prevaricació i posar en dubte l'estat de dret".

També et pot interessar

stats