El PP ofereix els seus vots a Ciutadans i a Vox perquè tinguen lloc en la Mesa del Congrés

La formació d’Abascal rebutja l’oferta dels populars i es nega que Ciutadans tinga un lloc a la mesa.

Reunió del Grup Parlamentari Popular aquest dilluns a Madrid
Reunió del Grup Parlamentari Popular aquest dilluns a Madrid / Fernando Alvarado (Efe)

El PP ha transmés a Ciutadans i a Vox que en les votacions de demà per a formar la Mesa del Congrés els cediria els vots suficients per a assegurar que totes dues formacions tinguen un lloc en aquest òrgan. Falta un dia perquè els 350 diputats electes trien els nou que integraran l’òrgan rector del Congrés, integrat per la presidència, quatre vicepresidents i quatre secretaris.

Dos llocs per al PP, un per a Vox i un altre per a Cs és l’oferta que els populars han comunicat a les altres dues formacions del bloc de la dreta per a intentar que sumen quatre llocs de la Mesa. Els altres cinc quedarien per a l’esquerra.

Vox no col·laborarà perquè Cs tinga un lloc en la mesa

Vox ha comunicat a Ciutadans que no col·laborarà perquè la formació d'Inés Arrimadas tinga un lloc en la Mesa del Congrés, segons han avançat el partit taronja.

Ciutadans només té deu diputats, i per tant requereix suports per a aconseguir el lloc a què aspira en l'òrgan de govern de la cambra baixa. El PP havia negat al veto a Vox, afavorit pel PSOE i Unides Podem, i havia proposat una aliança perquè entraren tant els d'Abascal com els taronges. Això sí, des del PP ja han avisat que si Vox no s’acull a un acord, podrien lluitar per aconseguir tres llocs a la mesa per a ells sols.

Malgrat la negativa de Vox a negociar la Mesa del Congrés, fonts de la direcció nacional del PP han assenyalat que el partit intentarà que tant Vox com Ciutadans tinguen un lloc cadascun en l'òrgan rector del Congrés. "Intentarem que entren els dos fins al final", asseguren les fonts. 

També et pot interessar

stats