El PP obri el camí per a reprovar Pedro Duque en el Congrés per la seua societat patrimonial

En el text d'interpel·lació, el PP demana que el ministre de Ciència mostre la documentació corresponent al seu autolloguer.

El PP interpel·larà el pròxim dimecres en el Congrés dels Diputats el ministre Pedro Duque per la societat patrimonial que va constituir quan va adquirir la seua casa de Xàbia
El PP interpel·larà el pròxim dimecres en el Congrés dels Diputats el ministre Pedro Duque per la societat patrimonial que va constituir quan va adquirir la seua casa de Xàbia

El PP interpel·larà el pròxim dimecres en el Congrés dels Diputats el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, per la societat patrimonial que va constituir amb la seua esposa, l'ambaixadora d'Espanya a Malta, Consuelo Femenía, quan va adquirir la seua casa família de Xàbia (Marina Alta), una iniciativa que obri la via a la seua reprovació.

En el text de la seua interpel·lació, el PP demana que el ministre mostre la documentació corresponent al seu autolloguer i el seu reflex en els comptes de la societat dels últims tres anys. A més, avancen que "si es demostra que ha mentit, ha de dimitir o ser cessat de forma immediata pel president Pedro Sánchez".

El PP va utilitzar una fórmula similar en la moció aprovada pel Ple dimarts passat en la qual la cambra va exigir la dimissió o, si escau, el cessament de la ministra de Justícia, Dolores Delgado. Si als populars no els satisfan les explicacions que done Duque dimarts, el ministre de Ciència podria convertir-se en el segon ministre del govern central censurat pel Congrés.

La informació sobre la societat patrimonial creada per Duque es va publicar el 27 de setembre i el mateix dia el ministre va assegurar que no havia pretés eludir en cap moment el pagament de cap impost i que declarava els ingressos corresponents del seu autolloguer com marca la legislació.

També et pot interessar

stats