El PP manté l’amenaça d'interposar un recurs contra els pressupostos valencians

El PSPV qualifica els comptes presentats pel Consell com “els més municipalistes de la història”.

Isabel Bonig mostra la foto de la signatura de l'acord per als pressupostos
Isabel Bonig mostra la foto de la signatura de l'acord per als pressupostos / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha reafermat la voluntat de presentar un recurs contenciós administratiu contra els pressupostos valencians si no ixen endavant les esmenes del PP a les Corts. La formació considera que aquests comptes són un pas arrere davant les necessitats de la Comunitat Valenciana.

Bonig ha explicat que adoptaran “totes les mesures legals necessàries davant un pressupost que és un gran engany als valencians, amb 2.600 milions d'euros d'ingressos que no existeixen i per tant caldrà retallar en despeses". A més, ha insistit que “ens pugen els impostos i els valencians pagarem l'any que ve 1.487 milions més, però no hi ha inversió en obres, ni en educació, ni en sanitat, ni per a dependència”.

D'altra banda, la presidenta dels populars ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de mentir sobre la negociació dels pressupostos generals de l’estat amb els grups nacionalistes i li ha reclamat que convoque eleccions perquè “no és acceptable que es rendisca davant polítics que van trencar l’orde constitucional i van donar un colp d’estat”.

Els pressupostos “més municipalistes de la història”

Per la seua banda, el secretari d'organització del PSPV, José Muñoz, ha posat en valor els pressupostos de la Generalitat per al 2019, que ha qualificat com “els més municipalistes de la història”. Considera que en els pobles i les ciutats de la Comunitat Valenciana es consolidarà “el projecte del canvi” i la “política al servei dels valencians i les valencianes” iniciat pel Consell. I per això, ha convidat els militants a defendre al carrer les polítiques “de proximitat” aplicades pel govern de Ximo Puig. 

Així mateix, els socialistes valencians es mostren confiats que durant el tràmit parlamentari es podran aconseguir acords per a tirar avant els pressupostos de l'Estat. Tanmateix, ha reclamat als partits progressistes que primen l'interés social de la ciutadania per damunt de les aspiracions independentistes dels pobles. 

També et pot interessar

stats