El PP de Madrid proposa omplir de banderes espanyoles la capital fins al 12 d'octubre

La iniciativa "Posa una bandera al teu balcó" sorgeix com a resposta a la Diada de Catalunya.

Presentació de la campanya "Posa una bandera al teu balcó"
Presentació de la campanya "Posa una bandera al teu balcó" / Eduardo Parra (Europa Press)

La Diada de l'11 de setembre celebrada a Catalunya ja ha tingut resposta. El PP de Madrid ha iniciat aquest dilluns la campanya "Posa una bandera al teu balcó" per a guarnir la ciutat amb l'ensenya d'Espanya fins al 12 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia de la Hispanitat. Els populars, que han repartit banderes espanyoles al carrer de Gènova, busquen "reivindicar la història de l'èxit" del país amb aquesta iniciativa. 

El vicesecretari d'Organització del PP de Madrid, Alfonso Serrano, ha animat la ciutadania a adornar els balcons de les seues cases amb la bandera d'Espanya i ha advertit que a Catalunya "es vulneren els principis més elementals de convivència democràtica" i que "es perverteix el sentit de la democràcia i dels símbols". 

Segons el portaveu de la formació a l'Ajuntament de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, la campanya pretén reconvertir la ciutat en un "estendard que indique un patriotisme obert i plural davant del colp d'estat" que es va donar a Catalunya l'1 d'octubre de 2017. És, per tant, una iniciativa "absolutament contrària a la Diada de l'11 de setembre", ha afegit. 

La campanya és una declaració d'intencions i busca enviar un missatge "a tots els catalans que estan amb l'orde constitucional, amb la llei i l'estat de dret", ha assegurat Almeida. 

També et pot interessar

stats