El PP inicia una campanya de recollida de firmes per a demanar més metges en la sanitat pública

Els populars denuncien que entre el 30% i el 35% dels menors valencians no són atesos per pediatres.

Isabel Bonig presenta aquest matí la campanya als mitjans
Isabel Bonig presenta aquest matí la campanya als mitjans / @ppcv

El Partit Popular ha iniciat una campanya amb el lema #DóndeEstáMiPediatra per a denunciar "la falta de metges de primària i el col·lapse de la sanitat valenciana". A més, la complementarà amb una recollida de firmes pels municipis per a reclamar que no es tanquen consultoris, que no es trasllade els professionals i que els pacients no hagen de recórrer distàncies llargues per a ser atesos.

Segons la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, hi ha municipis com Finestrat, Godelleta, Utiel, Sant Vicent del Raspeig, Relleu, Altea, Orxeta, Sella o Monòver "on els pares han de recórrer molts quilòmetres si tenen una emergència pediàtrica". 

Bonig ha presentat la campanya aquest matí i l’ha justificada afirmant que a la Comunitat Valenciana hi ha una "despoblació sanitària", perquè entre el 30% i el 35% dels menors valencians no són atesos per pediatres "perquè no n’hi ha" i ha remés a les dades de la Societat Espanyola de Pediatria

En aquest sentit, la líder popular ha afirmat que hi ha pediatres que atenen "16 xiquets per hora i fins a 40 pacients en un dia", i que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, quasi el 53% de metges de la sanitat pública valenciana té més de 50 anys, i el 22% supera els 60 anys, per la qual cosa és "urgent" un pla de reposició.

A més, la presidenta dels populars ha criticat que la Comunitat Valenciana siga la segona autonomia amb menys especialistes i que estiga "a la cua" pel que fa al nombre de metges d'atenció primària.

La presidenta del PPCV ha criticat que, davant d'aquesta situació, el Botànic es dedique a "receptar cultura", i ha opinat que, amb el cost dels huit assessors més que té la Conselleria de Sanitat, 326.000 euros, es podrien contractar "nou pediatres més".

Respecte a les últimes dades de les llistes d'espera difoses per la Conselleria de Sanitat, Isabel Bonig creu que "s’han cuinat", perquè el nombre de persones que estan en espera de 0 a 90 dies és el mateix que fa tres mesos. 

També et pot interessar

stats