El PP impulsa al Senat una moció per a blindar l'educació concertada

Fòrum Astúries i Ciutadans han votat a favor de la proposta i PSOE, Podem, Esquerra Republicana i Compromís, en contra.

Imatge d'una classe
Imatge d'una classe / JCCM (Europa Press)

El grup Popular al Senat ha aprovat, junt amb els senadors de Fòrum Astúries i Ciutadans, una moció per la qual insta el govern espanyol a mantindre l'article 102 de la LOMQE.

La iniciativa, rebutjada per PSOE, Podem, Esquerra Republicana i Compromís, demana garantir la llibertat a l'educació i la llibertat d'ensenyament, així com garantir el dret dels pares a elegir el centre educatiu en què escolaritzar els seus fills. La moció també reclama que es done suport a l'ensenyament públic i el sistema de concerts educatius i que es promoga i es one suport a l'autonomia dels centres.

Al juny, el govern central va avançar la intenció de derogar de forma urgent alguns articles de la LOMQE, entre els quals es troba el 102, en entendre que el precepte podia "propiciar que l'escola pública fora subsidiària de la concertada". Per la seua banda, el Partit Popular entén que és precisament aquest el precepte que "dona suport a una escola plural que dona resposta a les peticions de les famílies". 

Durant el debat en el Senat, els socialistes han subratllat que no estan en contra de l'escola concertada. "Respectem la llibertat d'elecció, però la realitat qüestiona aquest principi, ja que l'establiment de requisits addicionals fa que siguen els centres els que elegeixen els seus alumnes", han insistit. 

El PSOE ha afirmat, a més, que la LOMQE  va ser "la concreció d'una política que pretenia mercantilitzar l'ensenyament, que es va aprovar en contra de tots i que va augmentar la bretxa social de l'alumnat". 

També et pot interessar

stats