El PP guanyaria amb un lleuger avantatge respecte al PSOE les eleccions europees a Espanya

A la Comunitat Valenciana el PP seria la força més votada amb 6 punts de diferència respecte al PSOE, segons el sondeig de Sigmados

Sondeig dels resultats de les eleccions europees a Espanya
Sondeig dels resultats de les eleccions europees a Espanya / À Punt NTC

El PP guanyaria les eleccions europees a l’estat espanyol amb el 32,4% dels suports i entre 21 i 23 eurodiputats, entre 9 i 11 més que el 2019, segons el sondeig de Sigmados per a Forta. 

Els populars obtindrien així un lleuger avantatge respecte al PSOE que, amb el 30,2% dels sufragis, perdria al voltant de 2 punts de suports, però mantindria la seua presència en l’Europarlament amb entre 20 i 22 escons. 

Vox es convertiria en la tercera força més votada amb el 10,4% dels sufragis, quatre punts més que el 2019, i entre 6 i 7 eurodiputats, entre 3 i 4 més que en els anteriors comicis.

Segons l’enquesta, en quarta posició es trobaria Sumar, que amb el 6,3% dels vots aconseguiria entre 3 i 4 diputats en el Parlament Europeu. 

Podem obtindria entre 2 i 3 escons amb el 4,4% dels suports, després de perdre més de la meitat dels suports respecte a 2019, quan van aconseguir 6 eurodiputats.

De prop els seguiria Ara Repúbliques amb el 4,3% dels suports i entre 2 i 3 diputats. 

Amb el 3,9% dels vots, S’Ha Acabat la Festa entraria a l’Europarlament amb entre 2 i 3 escons.

Junts perdria la meitat dels suports i un eurodiputat i en mantindria un amb el 2,1% dels vots. Coalició per una Europa Solidària (CEUS) també tindria un escó en l’hemicicle amb l’1,6% dels sufragis.

Ciutadans es quedaria sense representació amb l’1% dels suports.

També et pot interessar

stats