El PP governarà Andalusia després d'assumir part del discurs de la ultradreta

La investidura de Juanma Moreno serà el 15 i 16 de gener.

El líder del PP a Andalusia, aquest dimecres
El líder del PP a Andalusia, aquest dimecres / Jose Manuel Vidal (Efe)

El candidat del PP a la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, serà investit quasi amb tota probabilitat com a nou president de l'autonomia la setmana que ve, i governarà conjuntament amb Ciutadans gràcies als vots dels 12 diputats de la formació d'ultradreta Vox. La investidura de Moreno acaba amb un cicle de de 36 anys de lideratge socialista a Andalusia

Aquest dijous ha començat la ronda de contactes en el Parlament andalús. El PSOE ha optat finalment per no proposar la candidatura de l'actual presidenta de la Junta en funcions, Susana Díaz, per al ple d'investidura que se celebrarà la pròxima setmana. Segons ha anunciat el portaveu del Grup Socialista en la cambra autonòmica, Mario Jiménez, la líder del PSOE a Andalusia serà l'encarregada d'encapçalar l'oposició en el Parlament. Jiménez ha obert la ronda de contactes a la cambra i s'ha reunit amb la presidenta, Marta Bosquet.

La investidura, 15 i 16 de gener

La presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (Ciutadans), ha anunciat que proposarà la investidura del candidat del PP, Juanma Moreno, en una sessió que se celebrarà els pròxims dies 15 i 16 de gener.

Bosquet portarà aquest divendres la proposta a la Mesa del Parlament després de constatar que Moreno compta amb majoria suficient, ja que els diputatsde Ciutadans i de Vox li donaran suport.

La Moncloa lamenta la radicalització de PP i Ciutadans

El govern d'Espanya no ha tardat a reaccionar a l'acord signat per PP i Ciutadans. En una nota de premsa, lamenten la radicalització de les dues formacions per haver pactat amb la ultradreta i carreguen contra la formació taronja. La Moncloa diu que el partit de Rivera ha desatés les crides dels partits europeus a la moderació i el responsabilitza que Vox siga un actor principal en el govern dels andalusos. L'executiu que encapçala Pedro Sánchez assegura que no cedirà davant la deriva cap al masclisme i la xenofòbia.

També et pot interessar

stats