El PP no expedienta Cospedal perquè no ocupava càrrec públic

L'Audiència Nacional ha citat l'antiga secretària general en el presumpte espionatge a l'extresorer Luis Bárcenas 

María Dolores de Cospedal en una foto d'arxiu
María Dolores de Cospedal en una foto d'arxiu / À Punt NTC

El Comité de Drets i Garanties del Partit Popular ha acordat no obrir expedient informatiu a María Dolores de Cospedal perquè la presumpta conducta no resulta de “l'exercici d'un càrrec públic o representatiu”.

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha citat com a investigats l'ex-secretària general del Partit Popular María Dolores de Cospedal i el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, per la seua suposada implicació en el presumpte espionatge parapolicial a l'extresorer del PP Luis Bárcenas en la denominada operació Kitchen.

Segons han informat fonts del PP, la decisió es basa en l’article 22.1 dels estatuts, que assenyala que “en el cas que un afiliat incórrega en qualsevol forma de corrupció en l'exercici d'un càrrec públic o representatiu (…)”

El Comité de Drets i Garanties entén que serà el jutjat encarregat de la instrucció el que haja de dilucidar si Cospedal ha incorregut en aquest punt “i en algun il·lícit penal o no”.

Així mateix, el Comité de Drets i Garanties assenyala que l'article 19.2 dels Estatuts estableix els terminis de prescripció de les presumptes infraccions comeses per un afiliat des que es va poder cometre.

També et pot interessar

stats