El PP exigeix que es reforcen els serveis sanitaris per a avançar-se al desenvolupament del coronavirus

Critica que Puig haja intentat tranquil·litzar la ciutadania donant les dades dels morts per la grip, quan són malalties “de similars característiques”.

El portaveu de sanitat del PP a les Corts, José Juan Zaplana, en una imatge d'arxiu
El portaveu de sanitat del PP a les Corts, José Juan Zaplana, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El portaveu de sanitat del PP a les Corts, José Juan Zaplana, ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que "es prenguen molt seriosament" el coronavirus. Així, ha exigit que es reforcen els serveis sanitaris per a avançar-se al desenvolupament de l'epidèmia.

A més, Zaplana ha criticat que Puig haja intentat "tranquil·litzar" els valencians donant les dades dels morts per la grip, quan són malalties "de similars característiques". Per això, ha demanat més "responsabilitat" al Consell.

El diputat popular creu que la Conselleria ha perdut quinze dies en què podia haver-se proveït de material i aprovat protocols. Segons ell, aquests només existeixen per a les urgències, però no en atenció primària o en els punts d'atenció continuada.

Zaplana ha reclamat que hi haja hospitals de referència del coronavirus; es faça una campanya de conscienciació ciutadana sobre el virus i com actuar; es reforce el personal sanitari i s'establisca un consell de direcció permanent que vaja fent un protocol a mesura que avance la malaltia.

El PP portarà a Antifrau la compra de 340 ordinadors en Sanitat

D’altra banda, el PP portarà a l'Agència Antifrau i a la Conselleria de Transparència la compra de 340 ordinadors portàtils a la Conselleria de Sanitat, per si s'han comés els delictes de prevaricació en saltar-se "tots els controls administratius" i de malversació de cabals públics.

Zaplana ha avisat que si en uns dies no reben una resposta contundent de la conselleria sobre qui va comprar els equips, com es van licitar i on estan, portaran el cas a la Fiscalia i als jutjats.

També et pot interessar

stats