El PP exigeix a Puig que dimitisca si les ajudes del pla Resisteix no arriben en una setmana

Ibáñez afirma que el president de la Generalitat "es limita a fer anuncis i parlar de les mateixes ajudes una vegada i una altra".

El diputat del PP Rubén Ibáñez en una imatge d'arxiu
El diputat del PP Rubén Ibáñez en una imatge d'arxiu / PPCV

El portaveu d'Economia del PP a les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "ha de dimitir si en el termini d'una setmana les ajudes anunciades a so de bombo i platerets en el pla Resisteix no han arribat a les butxaques dels valencians". En un comunicat, ha criticat que l'activitat de Puig (PSPV) enfront de la crisi econòmica derivada del tancament de comerços per la pandèmia "es limita a fer anuncis i parlar de les mateixes ajudes una vegada i una altra".

"Fa més de 15 dies que va anunciar ajudes, primer a diputacions i ajuntaments i després amb el pla Resisteix, i ara es dedica a desgranar les ajudes que s'hi inclouen". "Recorre de nou als anuncis, quan el que fa falta és menys propaganda i més efectivitat", ha asseverat el diputat popular.

Davant d’aquesta situació, ha lamentat que "els dies passen i els afectats continuen sense ajudes; només veuen anuncis, mentre creix un clima de confusió i d'enfadament com es va poder veure als carrers amb les protestes dels hotelers". Per contra, afirma que mentre les ajudes no arriben, sí que arriben els nous assessors que es nomenen cada setmana. "Per a Puig, un dia significa un nou endollat, però per als afectats de l'hoteleria un dia sense ajudes és tancar la seua vida laboral".

Per al PP, Puig és un president "sense crèdit ni credibilitat" i es pregunten "on estan els 360 milions anunciats". Ibáñez afirma que la Generalitat "crea falses expectatives i està jugant amb la vida i les il·lusions laborals de la gent".

Pla del PP de 1.078 milions d'euros

Per tot això, el diputat del PP ha retret a Puig que "haja rebutjat durant la pandèmia tota l'ajuda" que li ha oferit el seu partit, incloent-hi plans econòmics que podria executar "immediatament". Aquesta setmana, la seua presidenta, Isabel Bonig, va presentar un pla de 1.078 milions que eixirien d'una reducció del cost de càrrecs públics i assessors de 10 milions, del sector públic i d'una aportació de 340 milions de les conselleries, "sense tocar per a res el pressupost de Sanitat, Educació i Benestar Social, que és fonamental en pandèmia". "És el pla directe i concret que necessita la Comunitat Valenciana i que Puig veta per pur sectarisme polític", ha emfatitzat Ibáñez.

També et pot interessar

stats