El PP exigeix major formació en centres de menors per a evitar la prostitució

Els populars han presentat un pla que inclou protocols específics a seguir per a la prevenció de situacions de violència.

La subsecretària general del PP valencià, Elena Bastidas, en una imatge d’arxiu
La subsecretària general del PP valencià, Elena Bastidas, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El Partit Popular ha presentat dues proposicions no de llei per a evitar la prostitució, sobretot de menors, basades en una major formació per a professionals que treballen en els centres.

Així ho ha anunciat la portaveu de Política Social del Grup Parlamentari Popular, Elena Bastidas, en presentar la proposta d’un pla integral de formació que inclou protocols específics a seguir per a la prevenció de situacions de violència i una formació transversal per als cuidadors en prevenció de situacions de violència, prostitució i tràfic de persones.

Bastidas ha reivindicat que se’ls ha negat “en tot moment” la possibilitat de poder investigar a través d’una comissió per a saber què és el que està passant en els centres de menors de la Comunitat Valenciana, ja que “tota l’esquerra hi va votar en contra”.

Per part seua, la portaveu d’Igualtat del GPP, Marisa Mezquita, ha indicat que dues de cada tres víctimes del tràfic són dones, i que entre un 15 i 25% són xiquetes menors d’edat. “Hem d’acabar amb aquesta xacra que inunda el nostre país i la Comunitat Valenciana i el que hem fet són iniciatives per a poder acabar amb aquest model de violència de gènere”, ha afegit.

També et pot interessar

stats