El PP exigeix que es facen proves PCR a tota la comunitat educativa

Han presentat una petició al registre de les conselleries de Sanitat i Educació perquè consideren que només així es pot controlar la pandèmia.

Bonig i Català, a les portes de la Conselleria de Sanitat Universal
Bonig i Català, a les portes de la Conselleria de Sanitat Universal / PPCV

El Partit Popular ha presentat una petició al registre de les conselleries de Sanitat Universal i Educació perquè es facen test PCR a tota la comunitat educativa. Critiquen que hi ha ajuntaments que han anunciat que anaven a fer les proves als docents, "però la conselleria de Sanitat no els ho permet".

La líder del PP a la Comunitat Valnciana, Isabel Bonig, considera que aquesta "és l'única manera de tindre un mapa de l'epidèmia i evitar així un descontrol generalitzat de la pandèmia". De fet, alguns muncipis governats pels populars, com ara Torrevella o Oriola, ja han anunciat que el mateix ajuntament serà qui les faça si la Generalitat no se'n fa càrrec.

El partit ha assegurat que fins i tot està estudiant la possibilitat d'emprendre accions legals contra Sanitat i Educació, perquè, segons la Llei de riscos laborals, tot ocupador té l'obligació de subministrar el material necessari i posar els mitjans per a evitar els contagis dels empleats.

Bonig ha sol·licitat al cap del Consell que cree un comité de coordinació entre la Generalitat i els ajuntaments valencians “perquè ja estan sorgint dubtes i problemes, i algú ha de contestar-los”. Davant l'imminent inici del curs escolar, a causa de la incertesa d'aquest nou context, el PPCV “creu indispensable que des de totes les administracions públiques es faça efectiu el mandat constitucional de protegir la salut dels ciutadans amb totes les mesures que estiguen a l'abast dels poders públics”.

La presidenta del PP valencià també ha insistit en la necessitat d'implantar la figura de la infermera escolar i ha avançat que dirigirà una carta al president de la Generalitat perquè, segons diu, la Conselleria de Sanitat “no atén els ajuntaments, ni els dona informació ni els coordina”.

Suport als confinaments de municipis "si hi ha raons sanitàries"

D'altra banda, Bonig ha mostrat el suport de la seua formació als confinaments que puguen dur-se a terme en municipis valencians, com ara Benigàmim, per a fer front a la Covid-19 "si hi ha raons sanitàries per a adoptar-los" amb la finalitat de frenar els contagis i l'expansió d'aquesta pandèmia. No obstant això, ha reclamat que aquests es facen "amb un marc jurídic" i ha instat a "crear un gabinet de coordinació, de crisi", per a atendre aquestes qüestions.

També et pot interessar

stats