El PP exigeix la destitució d'Oltra per la fugida de tres menors a Alacant

Català qualifica la detenció de deu homes per la pressumpta agressió d'incident molt greu.

María José Català atén els mitjans de comunicació a Les Corts
María José Català atén els mitjans de comunicació a Les Corts

La portaveu adjunta de Les Corts, María José Català, ha anunciat que el seu grup ha demanat una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. Per a Català la detenció de deu homes per presumptament agredir sexualment tres xiques de 14 a 17 anys que havien fugit d'un centre de menors d'Alacant és un incident molt greu. A més, segons ha assenyalat no és un fet aïllat, sinó que se suma als ocorreguts durant aquesta legislatura al centre de menors de Monteolivet, a València, i als de Bunyol i Nules. 

Els populars consideren que ha quedat provat el fracàs de la gestió dels centres de menors per part de la Generalitat. Per això, fan una crida a Ximo Puig perquè es faça càrrec de la protecció dels menors tutelats. María José Català ha denunciat que la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, "no està capacitada per a continuar gestionant les polítiques d'infantesa i per això cal decidir entre una destitució o una revocació de les seues competències". A més, Català ha lamentat que Oltra assistira aquest dijous a la manifestació dels pensionistes a València i que no anara al centre de menors d'Alacant a interessar-se per les xiques que, ha insistit, "estan davall la tutela de la Generalitat". Per tot això, a més de la reunió amb Puig, el grup popular demana la compareixença d'Oltra. 

Oltra lamenta l'actitud del PP

En la roda de premsa posterior al Ple del Consell d'aquest divendres, Mónica Oltra, ha felicitat la policia per la ràpida intervenció en la detenció en "temps rècord" dels presumptes violadors i ha assegurat que el centre de menors va seguir en tot moment els protocols. Pel que fa a les crítiques de María José Català, la vicepresidenta ha lamentat l'actitud del populars: "És curiós que la senyora Català en un cas com aquest en comptes de preguntar per les xiquetes o preocupar-se per l'increment de les agressions sexuals a xiques, critique la consellera", ha dit Oltra. 

"Davant una agressió, el primer que cal fer és condemnar els fets", ha continuat la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, qui ha insistit a posar el focus on toca. "Quan violen una xiqueta o una dona la responsabilitat és sempre del violador", ha afegit. Per a Oltra eixir-se'n d'aquest marc no ajuda en absolut al pacte valencià contra la violència masclista que, segons ha denunciat, els populars "vulneren sistemàticament". 

Oltra ha admés que les xiques van eixir del centre sense permís, com ocorre algunes vegades en famílies amb fills adolescents, ha dit, i "això no justifica que algú les viole". Per a la vicepresidenta cal conscienciar, educar i perseguir els agressors i jutjar-los. I ha conclòs dient que si el PP demana la seua compareixença, anirà a Les Corts a donar aquestes explicacions.

També et pot interessar

stats