El PP estudia un recurs contenciós administratiu contra els pressupostos del Consell

Segons Bonig, aquests comptes "mentiders" i "ficticis" provocaran despeses que no es duran a terme i "una paralització total de l'administració".

Isabel Bonig, presidenta del PPCV
Isabel Bonig, presidenta del PPCV / Europa Press

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha avançat que la seua formació estudia iniciar la via contenciosa administrativa contra els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2019.

Per a Bonig aquests pressupostos són "mentida" i preveuen 2.600 milions d'ingressos "ficticis", cosa que provocarà despeses que no es duran a terme i "una paralització total de l'administració valenciana". "Solament es ven fum de cara a un any electoral", ha remarcat.

La presidenta dels populars els ha qualificat de "mentiders i populistes perquè no generen riquesa". A més, ha advertit que inclouen 2.600 milions d'ingressos ficticis i una "massiva pujada d'impostos que no anirà a millorar els serveis públics, sinó a quiosquets". Per això ha considerat que aquests comptes "no resolen els problemes dels valencians".

En aquest sentit, ha criticat que tornen a incloure la partida reivindicativa de 1.325 milions per l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana, ja que ha recordat que el Govern d'Espanya ha assumit que al 2019 no hi haurà un nou sistema de finançament autonòmic per haver-hi eleccions municipals i autonòmiques.

"A l'abril del 2018 Pedro Sánchez va dir que el canvi de model era qüestió de voluntat i lideratge polític, però quatre mesos després sembla que ja no hi ha ni voluntat ni lideratge, i Puig i Compromís callen", ha reprovat. Així mateix, ha assegurat que li agradaria saber "què farà" el president i critica el "silenci constant i la claudicació davant de Sánchez".

D'altra banda, ha assenyalat que la memòria econòmica que acompanya el pressupost preveu un creixement del 2,3% a la Comunitat Valenciana per al 2019. Això suposa "sis dècimes menys que en el 2018" i, malgrat això, s'espera "recaptar el triple en impostos". En aquest sentit, ha assenyalat que, des que governa l'actual Consell, la pujada dels gravàmens ha sigut del 31% i els valencians paguen "3.051 milions més en impostos i taxes", 631 euros més per valencià.

També et pot interessar

stats