El PP durà al Tribunal Constitucional la llei valenciana de serveis socials "si no se solucionen assumptes poc clars"

Eva Ortiz afirma que es farà per a "defensar els drets fonamentals".

El PP durà al Tribunal Constitucional la llei valenciana de serveis socials "si no se solucionen assumptes poc clars" | EP

La portaveu adjunta del PP a les Corts Eva Ortiz ha advertit aquest dimecres que la seua formació presentarà un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la llei valenciana de serveis socials "si no se solucionen assumptes poc clars". Ortiz ha fet aquest anunci durant la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics de les Corts i ha assenyalat que el PP "s'oposa a la retallada dels drets a les Corts" i que el recurs s'interposarà per a "defensar els drets fonamentals". 

Ortiz ha assenyalat que la llei té 149 articles “i s'hi han presentat 694 esmenes. 548 de le quals es van publicar en el BOC del 21 de desembre, però l'11 de gener, en la comissió, es van presentar 90 esmenes entre les 9:00 i les 10:00 hores, la qual cosa va fer que es demanara un recés, durant el qual es van presentar 56 esmenes més. Ortiz ha afegit que el portaveu del PP, José Juan Zaplana, va advertir de la vulneració dels drets fonamentals dels diputats populars, ja que no hi havia temps de veure el contingut ni valorar-lo jurídica ni políticament.

Així, la comissió es va tornar a convocar per a les 17:30 de la vesprada, en la qual havien de votar-se les 156 esmenes presentades al matí. “Davant la impossibilitat d'estudiar les esmenes, el PP va fer constar que no anava a participar ni votarà”, ha assenyalat Ortiz, qui ha explicat que a més aquestes correccions no han passat pel CES, ni hi ha informe de la Direcció General de Pressupostos, ni del CJC ni de l'Advocacia”.

També et pot interessar

stats