El PP diu que el PSOE hauria de deixar governar a Navarra Suma “a canvi de res”

Errejón assegura que Cs “cometrà un error històric” a Madrid si pacta amb el “PP de la corrupció, amanit amb Vox”.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el president del PP, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu
El secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el president del PP, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu / Efe

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha remarcat aquest dijous que si el PSOE de Pedro Sánchez fora constitucionalista deixaria governar Navarra Suma “a canvi de res”, com va fer el PP fa deu anys al País Basc quan va donar suport a la investidura del socialista Patxi López.

García Egea s’ha respost així a la pregunta de si seria raonable un acord entre el PSOE i UPN, després que el partit navarrés haja deixat oberta la possibilitat de facilitar la investidura de Sánchez com a president del govern a condició d’evitar que els independentistes “manen” a Espanya i a Navarra.

Així, el dirigent popular ha advertit que el secretari general del PSOE “farà tots els possibles per a ser president perquè és la seua única fi i ho té tot ‘calculat’”. “Quan va dir a Oriol Junqueras ‘no et preocupes’, és perquè ho té tot bastant lligat per a ser president i, en última instància, indultar als presos que pogueren ser condemnats en el judici del ‘procés’”, ha incidit. A més, s’ha mostrat convençut que donarà un ministeri a Podem.

Uxue Barkos (Geroa Bai): “Les polítiques d’intercanvis no tenen molt sentit”

La presidenta en funcions del govern de Navarra i candidata de Geroa Bai a reeditar el càrrec, Uxue Barkos, ha criticat les “polítiques d’intercanvis”, que al seu parer “no tenen molt de sentit”, com la idea d’UPN de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez si el PSN renuncia a un executiu foral amb nacionalistes.

A Navarra, la secretària general del PSN, María Chivite, intenta “liderar un govern de progrés” i per a això l’objectiu continua sent “sumar 23 escons” de PSN (11), Geroa Bai (9), Podem (2) i Esquerra-Ezkerra (1).

Errejón assegura que Cs “cometrà un error històric” si pacta amb el de PP i Vox

El candidat de Més Madrid a la presidència de la comunitat, Íñigo Errejón, ha assegurat aquest dijous que en Ciutadans s’està produint un debat sobre la investidura madrilenya, amb veus diferents, i ha augurat que “cometrà un error històric” si finalment pacta “amb el PP de la corrupció amanit amb Vox”.

PP i Ciutadans van avançar dimecres un acord de governabilitat a Castella i Lleó i han fixat posicions en altres territoris, excloent-hi forces d’esquerra, com és el cas de la Comunitat i l’Ajuntament de Madrid, on la formació taronja continua esquivant a Vox.

També et pot interessar

stats