El PP diu que els pressupostos per al 2019 "estan al servei de tres partits i d'esquena als valencians"

Ciutadans insta el conseller d'Hisenda a "eliminar els 1.325 milions d'euros ficticis".

El diputat del Partit Popular, Rubén Ibáñez
El diputat del Partit Popular, Rubén Ibáñez / Europa Press

El ple del Consell ha aprovat, aquest dimecres, els pressupostos per a 2019, després de l’acord al qual van arribar els partits del Botànic ahir dimarts. En declaracions als mitjans de comunicació, el diputat del Partit Popular, Rubén Ibáñez, els ha qualificat d'"absolutament irreals". Ibáñez ha dit, a més, que "estan al servei de PSPV, Compromís i Podem, i d'esquena als valencians".

Així mateix, el diputat popular ha afirmat que els comptes presentats pels partits del Botànic preveuen un augment del 10% en l'economia valenciana quan, segons ha dit, l'increment serà d'un 2,3%. "Si es confirmen les xifres, hi haurà retallades en drets socials dels valencians i en serveis públics".

Per la seua banda, el diputat de Ciutadans Toni Woodward ha afirmat que l'acord signat pel Consell i Podem és "el mateix dels últims anys". Woodward, a més, s'ha referit a les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, qui ha confirmat que l'executiu central no reformarà el sistema de finançament autonòmic en aquesta legislatura. En aquest sentit, ha instat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, a "eliminar els 1.325 milions ficticis", ja que, si no ho fa, "repercutiran en els valencians amb més retallades".

Des de Podem, David Torres ha assegurat que estan "satisfets i orgullosos" per l'acord aconseguit amb el PSPV i Compromís, ja que representa "la senda del canvi de les polítiques que s'iniciaren al 2015". Torres, així mateix, ha qualificat el projecte dels comptes públics per a 2019 dels "millors de la història en avanços socials i econòmics". Quant a l'anunci de la vicepresidenta del govern central a propòsit del sistema de finançament, Torres s'hi ha mostrat "totalment en contra" i ha afirmat que Calvo "hauria de rectificar". "No pot ser que estiguem en la taula de negociacions i que ens anuncien que no hi ha temps", ha afegit.

També et pot interessar

stats