El PP, disposat a donar suport a la llei de la funció pública si omet el requisit lingüístic

Demanen que la normativa “s’allunye dels postulats nacionalistes de Compromís”.

La llei de funció pública afectarà a tots els funcionaris
La llei de funció pública afectarà a tots els funcionaris / Pixabay

Els populars valencians han mostrat al president de la Generalitat la seua col·laboració per a impulsar la llei de la funció pública, això sí, amb la condició que aquesta normativa "s'allunye dels postulats nacionalistes de Compromís i l'exigència del requisit lingüístic", com ha expressat el diputat popular José Antonio Rovira.

Estava previst que l’executiu valencià donara llum verda a l’avantprojecte de la llei de la funció pública aquest divendres, però finalment l’assumpte no es va tractar en el ple del Consell. Segons la portaveu, Mónica Oltra, no es va tractar l’avantprojecte per una “qüestió tècnica” i no per desavinences “de fons” entre els grups del Botànic.

Malgrat aquesta versió, els populars consideren que "no es pot fer una llei que siga excloent, i això és el que vol Compromís". Rovira ha posat com a exemple el ministre de Ciència: "una persona com Pedro Duque, que és ministre, ha sigut número u del PSOE per Alacant i parla set idiomes no podria ser funcionari si no acredita el valencià".

“No pot estar bloquejada”

Rovira ha indicat que la llei de la funció pública "no pot estar bloquejada per un component lingüístic", perquè els problemes dels funcionaris "van més allà" i "no es pot reduir tot al requisit lingüístic".

Aprofitant la tramitació de l’avantprojecte d’una llei que es gesta des de 2016, José Antonio Rovira ha recordat que "gràcies al PPCV es va aprovar al desembre passat l'esmena sobre la interinitat dels policies locals que Podem va votar en contra", la qual cosa "va evitar que 1.500 policies es quedaren al carrer".

També et pot interessar

stats