El PP denunciarà el frau en l’EMT a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades

El grup municipal en l’Ajuntament demana responsabilitats polítiques perquè auditories independents alertaven sobre els riscos en els sistemes informàtics.

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT
Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT

El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València portarà el cas del frau dels quatre milions d’euros en l’EMT a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. L’objectiu és que s’investiguen les “bretxes de seguretat” que han permés que es transferiren aquests diners a comptes bancaris de la Xina en un període de vint dies, a través de la falsificació de signatures d’apoderats autoritzats a moure diners de l’empresa pública.

El regidor del PP i conseller de l’EMT, Carlos Mundina, ha anunciat aquesta mesura ja que assegura desconéixer si l’empresa ho ha fet, ja que “en les dues reunions del Consell no se’ns ha informat, i és una obligació legal comunicar-ho”.

També el PP espera conéixer com es va produir la falsificació del correu del regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Giussepe Grezzi, i saber “si era habitual l’enviament de correus electrònics per part Grezzi per a donar instruccions als treballadors”.

Manté la petició de destitució de Grezzi

El PP, que continua mantenint la petició a l’alcalde Joan Ribó perquè destituïsca a Grezzi i de la presidència de l’empresa pública, sosté que és “molt greu” el robatori “com perquè no hi haja responsabilitats polítiques quan auditories independents alertaven dels riscos en els sistemes informàtics”, ha afirmat la portaveu del grup municipal ‘popular’, María José Catalá.

Ajornar la ratificació del gerent

D’altra banda, el PP ha anunciat que demanarà la retirada de l’orde del dia del nomenament del gerent “com ja vam fer dimecres passat” perquè “en plena crisi de l’EMT, no és ni ètic ni estètic, ratificar i blindar el que era el màxim responsable de l’empresa, de la total confiança del regidor Grezzi”.

Mundina espera comptar amb el suport de la resta de consellers i “especialment dels del PSOE” per a poder retirar el punt del nomenament de l’orde del dia. “Esperem comptar amb el suport dels consellers del PSOE com van fer en el consell d’administració del passat dimecres que s’hi van oposar”, ha dit.

També et pot interessar